Ehhez adunk egy kitűnő receptet, melyben a csirkemájjal töltött grillezett pulykamellet grillezett zöldségekkel fogjuk tálalni. A tökéletes grillezés tippeket a linkre kattintva találsz.
A recept négy személyre szól.
Csirkemájjal töltött grillezett pulykamell hozzávalók
- 8 szelet pulykamell
- 8 db csirkemáj
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 zsálya levél
- só
- őrölt bors
- olívaolaj
Csirkemájjal töltött grillezett pulykamell elkészítése
- A pulykamell szeleteket gyengén kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
- A csirkemájat borssal megszórjuk, forró serpenyőben kevés olívaolajban elősütjük, a végén sózzuk.
- Kiválasztunk négy pulykaszeletet, mindegyikre 2-2 csirkemájat teszünk.
- Befedjük a másik 4 hússzelettel és hústűvel, vagy fogpiszkálóval összetűzzük.
- Kívülről ízesítjük sóval, borssal aprított zsályával.
- Olívaolajjal meglocsoljuk és egy edényben lezárva egy órán keresztül a hűtőszekrényben pácoljuk.
- A pácolt húsokat a forró grillen faszénparázs fölött többször megforgatva pirosra sütjük.
- A grillrácson sült zöldségekkel kínáljuk.
Tálaláskor a hústűket (fogpiszkálókat) húzzuk ki a húsból, és vágjuk ketté.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése