2018. április 22., vasárnap

Csirkemájjal töltött grillezett pulykamell recept

Jó időben vétek a konyhát melegíteni, a szabadban főzés az egyik legjobb időtöltés ilyenkor. Ha van bármilyen grillezésre alkalmas szerkezetünk, akkor ne hagyjunk ki egyetlen alkalmat sem! A főzőcske tökéletes kikapcsolódás.

Ehhez adunk egy kitűnő receptet, melyben a csirkemájjal töltött grillezett pulykamellet grillezett zöldségekkel fogjuk tálalni. A tökéletes grillezés tippeket a linkre kattintva találsz.

A recept négy személyre szól.

Csirkemájjal töltött grillezett pulykamell hozzávalók


  • 8 szelet pulykamell
  • 8 db csirkemáj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 zsálya levél
  • őrölt bors
  • olívaolaj


Csirkemájjal töltött grillezett pulykamell elkészítése

  1. A pulykamell szeleteket gyengén kiklopfoljuk, sóval, borssal ízesítjük.
  2. A csirkemájat borssal megszórjuk, forró serpenyőben kevés olívaolajban elősütjük, a végén sózzuk.
  3. Kiválasztunk négy pulykaszeletet, mindegyikre 2-2 csirkemájat teszünk.
  4. Befedjük a másik 4 hússzelettel és hústűvel, vagy fogpiszkálóval összetűzzük.
  5. Kívülről ízesítjük sóval, borssal aprított zsályával.
  6. Olívaolajjal meglocsoljuk és egy edényben lezárva egy órán keresztül a hűtőszekrényben pácoljuk.
  7. A pácolt húsokat a forró grillen faszénparázs fölött többször megforgatva pirosra sütjük. 
  8. A grillrácson sült zöldségekkel kínáljuk.
Tálaláskor a hústűket (fogpiszkálókat) húzzuk ki a húsból, és vágjuk ketté. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése