2017. július 5., szerda

7 hasznos tipp rossz időre, ami elviselhetőbbé teszi a nyaralást

Nyaralás előtt azt tervezzük, hogy a szikrázó napsütésben kifekszünk majd a vízpartra, kortyolgatjuk a hideg sörünket és ha már nem bírjuk tovább, akkor lehűtjük magunkat a vízben. Az időjárás azonban nem mindig kegyes hozzánk, ezért útnak indulás előtt fel kell készülni rossz idő esetére is.

Háborgó tenger, vihar a vízben


Ha egy wellness hotelben ér bennünket a rossz idő, akkor nincs különösebb gond, hiszen ezekben a szállodákban általában fedett medencék, kondi termek, társalgók és szervezett szabadidős programok állnak a vendégek rendelkezésére.

De mi van a többiekkel, akik máshol szállnak meg a nyaralás alatt?

Nekik az alábbi összeállítást ajánlom, amiből ki tudják választani azt a tevékenységet, ami a rossz idő esetére elviselhetőbbé teszi a nyaralásukat.

!

Tippek rossz idő esetére


  • Az első tippem az olvasás. Odahaza úgyis kevés időnk van olvasni, mindenki csak a pénzt hajtja, dolgozik látástól mikulásig. Olvassunk a nyaralás alatt könyvet, újságot, magazint, bármit! Akár akkor is, ha jó az idő.

  • A családok csak ritkán jutnak el év közben moziba, a legfrissebb filmeket csak egy-két év múlva tudják megnézni a televízióban. De ha esik az eső, vagy csak egyszerűen hideg van, miért ne ülnének be egy filmpremierre?
  •  A gyakorlott utazók mindig feltérképezik azt a helyet és környékét, ahová majd nyáron el fognak utazni. Ha a strandoláshoz nem megfelelő az időjárás, akkor ki lehet választani a helyi nevezetességek közül azt, ahová érdemes kirándulni, vagy akár odahajókázni.
  • Minden tájegységnek megvan a maga gasztronómiai jellegzetessége. Szegedi-, vagy bajai halászlevet ehetünk Budapesten is, de miért ne kóstolnánk meg ott helyben egy kisvendéglőben? Hogyan készítik ott a hely jellegzetes ételeit? Bevallom nekem ez az egyik kedvencem, a másik a borospince látogatás, illetve pálinka kóstolás. Rossz idő esetére mindig gondoljunk a megszerezhető gasztronómiai élményekre!
  • Ha a családot bezárta a szállodai szobába az eső, akkor használjuk ki, hogy együtt vagyunk! Úgyis olyan ritkán van ez így! Kártyázzunk, játsszunk társasjátékot, el fog repülni az idő.
  • Ha kisebb gyerekekkel kerülünk patthelyzetbe a nyaralás alatt, az talán a legkellemetlenebb. A gyerek nyűgös, tele van energiával, folyamatosan mozogna mint a sajtkukac és nem érti meg, hogy a rossz idő miatt nem mehet a strandra... Ilyenkor van rá lehetőség vigyük el egy játszóházba! Ott a hasonló korú társaival kitombolhatja magát.
  • A végére hagytam a két legkézenfekvőbb megoldást, a tévénézést, filmnézést. Mivel a legtöbb családban egész évben ez az egyetlen szórakozás, így ezt a módszert csak végszükségben vegyük igénybe! (Persze a kedvenc sorozatunkat azért nem fogjuk kihagyni...)

Ebben az írásban összefoglaltam mit tehet az, akit elkap a rossz idő nyaralás alatt. Természetesen ez a tippcsokor nem teljes, ha bármilyen ötleted van, kérlek írd meg nekem hozzászólásban!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése